Termeni și Condiții

Actualizat la data de: 26.06.2023

 Prezentul document (împreună cu toate documentele menţionate în acesta) stabileşte termenii şi condiţiile care guvernează utilizarea acestui website - https://www.megora.ro (în continuare „Website-ul”).

 Scopul Website-ului este de prezentare și promovare a unei platforme de achiziție produse, destinate clienților finali din orice industrie, integratorilor de sisteme din domenii diverse (precum automatizări, energetic, electric, hidraulic, etc.), precum și antreprenorilor și instalatorilor pentru obiective industriale și soluții comerciale - prestate de societatea MEGORA SHOP S.R.L. şi de contractare, prin intermediul Website-ului, cu potențialii clienți interesați de aceste servicii.

 Vă rugăm să citiţi prezenții Termeni și Condiții, Politica de cookies-uri şi Politica de confidenţialitate înainte de a utiliza Website-ul. Prin accesarea și utilizarea Website-ului, recunoașteți în mod expres caracterul obligatoriu al acestor documente și vă asumați angajamentul de a le respecta. 

1. DESCRIEREA ACTIVITĂȚII

S.C. MEGORA SHOP S.R.L. cu sediul în B-dul. Cetății nr. 21 Târgu-Mureș, identificat prin CUI 44535871, înregistrat la Registrul Comerțului sub nr.: J26/1093/2021 (în continuare ,,Societatea’’ sau ,,Noi’’) a luat naștere din dorința de a accelera procesele industriale oferind o platformă utilă și rapidă în ceea ce privește procesul de achiziție a produselor. Avem o abordare nouă bazată pe e-commerce iar ideea noastră este de a oferi utilizatorilor o gamă cât mai vastă de produse, prețuri transparente și livrare rapidă fără eforturi suplimentare astfel încât produsele comercializate pe platforma noastră să poată fi integrate în soluții solide. În timp ce construim o legătură strânsă în mediul industrial, filozofia noastră este de a ajuta companiile să reușească prin a oferi sau a identifica cele mai bune soluții în funcție de nevoile lor.

Ne străduim să oferim cea mai de încredere platformă industrială din România punându-vă astfel la dispoziție un loc în care furnizori și utilizatori de produse industriale dau mâna. Prin accesul facil la marketplace-ul industrial megora economisiți timp și resurse oriunde v-ați afla.

Produsele comercializate de Megora se adresează, cu precădere:

- Clienților finali din orice industrie;

- Integratorilor de sisteme din domenii diverse precum automatizări, energetic, electric, hidraulic, etc.;

- Antreprenorilor și instalatorilor pentru obiective industriale și soluții comerciale;

- Începând din anul 2022 am dezvoltat și partea de energie verde prin vânzare de produse plus instalare de sisteme fotovoltaice la cheie;

 

Datele noastre de contact sunt:

Adresa sediului: B-dul. Cetății nr. 21 Târgu-Mureș

Adresă de e-mail: office@megora.ro

Nr. de tel.: +4 0791.634.672

 

2. TERMENI

 • Vânzător/Compania – societatea comerciala SC MEGORA Shop SRL, cu sediul în Bd-ul Cetății nr. 21, Târgu Mureș, Mureș, nr. de înregistrare la Registrul Comertului: J26/1093/2021, CUI  44535871.
 • Cumpărător – persoană fizică/juridică ce plasează o Comandă. Cumpărătorul garantează că a împlinit vârsta de 18 ani în momentul plasării unei comenzi.
 • Utilizator – persoană fizică/juridică ce accesează site-ul.
 • Cont – secțiunea din Site formată dintr-o adresă de e-mail și o parolă care permite Cumpărătorului transmiterea Comenzii și care conține informații despre Cumpărător și istoricul Cumpărătorului în Site (Comenzi, facturi fiscale, garanții Bunuri, etc.). Utilizatorul este responsabil și se va asigura că toate informațiile introduse la crearea Contului sunt corecte, complete și actualizate.
 • Coșul meu – secțiune din Cont care permite Cumpărătorului/Utilizatorului să adauge Bunuri pe care dorește să le achiziționeze la momentul adăugării sau la un moment ulterior;
 • Site – magazinul online găzduit la adresa web https://www.megora.ro (megora Marketplace);
 • Comanda – documentul electronic, generat prin intermediul site-ului sau ca urmare a unui apel telefonic, ca mod de comunicare între Vânzător și Cumpărător prin care Vânzătorul este de acord să livreze Produse și Servicii iar Cumpărătorul este de acord să primească aceste Produse și Servicii și să achite contravaloarea acestora;
 • Produse și Servicii - orice bun sau serviciu, menționate în Comandă, care urmează a fi furnizate de către Vânzător, Cumpărătorului.
 • Campanie – acțiunea de a expune in scop comercial, un număr finit de Bunuri și/sau Servicii având un stoc limitat și predefinit, pentru o perioadă limitată de timp stabilită de către Vânzător.
 • Contract – reprezintă contractul la distanță încheiat între Vânzător și Cumpărător, fără prezența fizică simultană a Vânzătorului și a Cumpărătorului.
 • Opinie – reprezintă o evaluare personală a unui deținător sau beneficiar al unui bun, redactată pe baza experienței privind utilizarea acestuia cu scopul de a transmite dacă bunul respectă sau nu specificațiile menționate de Vânzător. Fiecare opinie conține și posibilitatea de a exprima gradul de satisfacție față de produs printr-o evaluare sub forma unui punctaj de la o stea la cinci stele.
 • Comunicări comerciale / newsletter – reprezintă orice tip de mesaj trimis (e-mail, telefonic, mobile push, web push, etc.) care conține informatii generale și tematice, informații cu privire la produse similiare sau complementare cu cele achiziționate de pe website, informații cu privire la oferte sau prețuri promoționale, informații referitoare la Produsele adăugate în secțiunea Cont/ Coșul meu sau secțiunea Cont/Favorite.

 

3.  CONDIȚII GENERALE

3.1. Prin înregistrarea unei Comenzi pe Site, Cumpărătorul este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care Vânzătorul își derulează operațiunile comerciale.

3.2. Toate produsele comercializate pe SITE-ul nostru sunt originale și vor fi livrate in ambalajul corespunzător, insoțite de factură, conform legislației în vigoare.

3.3. Imaginile produselor prezentate în site au caracter informativ. Pentru mai multe detalii despre caracteristicile produselor și alte informații adiționale, vă rugăm să ne contactați.

3.4. Prețurile de vânzare ale produselor sunt afișate pe site și sunt exprimate în lei și conțin TVA. Prețurile de vânzare nu includ taxele de curierat. Prețurile de vânzare ale produselor se pot modifica fără o informare în prealabil a Utilizatorilor. Pentru orice comandă plasată și confirmată, Cumpărătorul va plăti întotdeauna prețurile existente pe site la momentul plasării comenzii.

3.5. Plasarea unei comenzi de către Cumpărător și acceptarea ei de către Vânzător echivaleaza cu încheierea unui contract, potrivit legislației în vigoare. Notificarea primită de către utilizator, pe e-mail, imediat după efectuarea comenzii, are rol de informare și nu reprezintă confirmarea comenzii.

3.6. Contractul se consideră încheiat între Vânzător si Cumpărător în momentul în care Cumpărătorul primește pe e-mail de la Vânzător, notificarea de expediere a Comenzii. Transferul dreptului de proprietate asupra produselor comandate are loc în momentul în care comanda ajunge la Cumpărător, iar acesta se achită de obligația de plată.

3.7. Vânzătorul poate refuza onorarea unei comenzi sau o poate anula unilateral, dacă Comanda a fost plasată de o persoană care a manifestat o atitudine ostilă, de natură să prejudicieze pe Vânzător. În oricare dintre aceste cazuri, Utilizatorul/Cumpărătorul se poate adresa Vânzătorului, pentru a fi informat cu privire la motivele care au condus la aplicarea măsurilor susmenționate.

3.8. Pentru motive justificate, Vânzătorul își rezervă dreptul de a modifica cantitatea Bunurilor din Comandă. Dacă modifică cantitatea de Bunuri din Comandă va anunța Cumpărătorul la adresa de e-mail sau la numărul de telefon puse la dispoziția Vânzătorului la efectuarea Comenzii și va returna suma achitată.

3.9. Toate informațiile de pe website-ul https://www.megora.ro sunt proprietatea intelectuală a MEGORA SHOP S.R.L. conform Legii pentru protecția drepturilor de autor (Legea nr. 8/ 1996). Întreg continutul publicat pe site (text, descrieri produse, imagini, logo, culori, slogan, simboluri, elemente de grafică web, clipuri video, etc.) poate fi folosit doar în scopul informării Utilizatorilor și Cumpărătorilor MEGORA SHOP S.R.L.

3.10. Fotografiile afișate pe SITE, editate sau prelucrate de MEGORA SHOP S.R.L. nu pot fi preluate sau utilizate fără acordul acesteia;

3.11. MEGORA SHOP S.R.L. nu este răspunzătoare pentru eventualele diferențe de culori care pot apărea la vizualizarea pe diverse dispozitive electronice (desktop/tableta/mobil) ale Utilizatorilor/Cumpărătorilor.

3.12. Orice acțiune: proiect, eveniment, campanie, concurs, serviciu etc. desfășurată de companie prin intermediul Website-ului va fi anunțată, promovată și detaliată la momentul desfășurării acesteia, fie printr-un Regulament, fie prin prevederi succinte și clare inserate în cadrul anunțului de desfășurare a acțiunii respective sau ulterior, la momentul oportun.

3.13. Vânzătorul își asumă dreptul de a schimba, modifica sau actualiza în orice moment conținutul SITE-ului https://www.megora.ro precum și Termenii și Condițiile de folosire, fără o notificare în prealabil.

3.14. Este strict interzisă și se pedepsește conform legii copierea, distribuirea, publicarea, transmiterea altor persoane sau incorporarea conținutului în alte materiale în afara site-ului https://www.megora.ro, fără acordul MEGORA SHOP S.R.L.

3.15. Pentru a ne sesiza orice problemă, vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail: https://www.megora.ro.

 

4. ACCESUL LA WEBSITE

4.1. Accesul pe website se face exclusiv prin accesarea domeniului public: www.megora.ro.

4.2. Prin accesarea și utilizarea www.megora.ro, Utilizatorul/Cumpărătorul își dă acordul privind acceptarea Termenilor și Condițiilor prezentate pe SITE, a Politicii de Confidențialitate și a Politicii de Cookies.

4.3. Utilizatorul/ Cumpărătorul beneficiază de acces limitat, în interes personal (vizualizare, informare, plasarea de comenzi online) pe SITE-ul www.megora.ro și nu are dreptul de a descărca, de a modifica parțial sau integral SITE-ul, de a reproduce parțial sau integral SITE-ul, de a copia, vinde/revinde sau de a exploata în orice alta manieră SITE-ul, în scopuri comerciale sau care contravin intereselor MEGORA SHOP S.R.L.

4.4. Comunicarea cu Vânzătorul se poate realiza prin interacțiunea directă cu acesta, inclusiv prin suport online (Consultanță tehnică)  sau prin adresele mentionate la secțiunile “Contact” sau  ”Whatsapp” din Site. Vânzătorul are libertatea de a gestiona informațiile primite fără a fi nevoit să aducă justificări pentru aceasta.

4.4. Toate informațiile folosite pentru descrierea Bunurilor și/sau a Produselor disponibile pe Site (imagini statice / dinamice / prezentări multimedia / etc.) nu reprezintă o obligație contractuală din partea Vânzătorului, acestea fiind utilizate exclusiv cu titlu de prezentare.

 

5. CONTUL MEU

5.1. Orice Utilizator care vizitează SITE-ul www.megora.ro, are vârsta de peste 16 ani și îndeplinește condițiile legale privind cumpărarea de bunuri, își poate crea un cont.

5.2. Prin crearea contului, Utilizatorul poate plasa mult mai rapid o comandă, toate datele lui fiind deja introduse. În plus, Utilizatorii care au create conturi, prin abonarea la newsletter, pot beneficia de anumite oferte și prețuri promotionale la produse și de alte avantaje comunicate în scris de către MEGORA SHOP S.R.L.

5.3. La crearea Contului, fiecare Utilizator își dă acordul cu privire la acceptarea acestor Termeni și Condiții și ia la cunoștință cu Politica de Confidențialitate și Politica de Cookies, fiind responsabil în legătură cu acuratețea informațiilor oferite și de actualizarea lor.

5.4. Pentru crearea unui Cont va trebui să parcurgeți următorii pași:

 • Să introduceți următoarele date personale: prenume, nume, e-mail, telefon;
 • Să introduceți o parolă cu care să vă logați ulterior și să confirmați această parolă;
 • Să bifați căsuța privind acceptarea acestor Termeni și Condiții;
 • Să bifați căsuța privind luarea la cunoștință cu mențiunile cuprinse în Politica de Confidențialitate;
 • De asemenea, puteți să vă abonați la newsletterul nostru pentru a primi informări despre ofertele speciale și prețurile promoționale la produse – „Sunt de acord să primesc oferte extraordinare (mă înscriu la Newsletter)”.
 • După parcurgerea acestor pași, se validează anti-robot iar prin apăsarea butonului “ÎNREGISTRARE” veți fi directionați către contul dumneavoastră.

În cont aveți posibilitatea de a:

 • edita informațiile contului: nume, prenume, e-mail, telefon
 • modifica parola contului
 • modifica adresa dumneavoastra folosită la serviciul de curierat pentru livrarea produselor comandate
 • modifica lista de preferințe (Wish List)

De asemenea, în cont puteti urmări comenzile plasate și detaliile despre alte activități desfășurate pe site-ul www.megora.ro cum ar fi posibilitatea de abonare la newsletter.

 

6. OBIECTUL CONTRACTULUI

6.1. Obiectul contractului reprezintă vânzarea bunurilor și produselor comandate pe site de către Cumpărător. Contractul se consideră încheiat în momentul acceptării de catre Vânzător și transmiterea notificării de expediere a Comenzii.

6.2. Transferul dreptului de proprietate asupra bunurilor și produselor comandate are loc în momentul în care comanda ajunge la Cumpărător, la locul indicat de acesta în Comandă, când se achită de obligația de plată și semnează de primire pe documentul furnizat de firma de curierat.

6.3. Vânzătorul poate include în coletul expediat către Cumpărător, documentele necesare care să ateste achiziționarea produselor de către Cumpărător.

 

7. COMANDA

7.1. Cumpărătorul poate efectua Comenzi pe Site, prin adăugarea Bunurilor/Produselor dorite în coșul de cumpărături. Odată adăugat în coșul de cumpărături, un Bun/Produs este disponibil pentru achiziție în măsura în care există stoc disponibil pentru aceasta. Adăugarea unui Bun/Produs în coșul de cumpărături, în lipsa finalizării Comenzii, nu atrage după sine înregistrarea unei comenzi, implicit nici rezervarea automată a Bunului/Produsului.

7.2. Prin finalizarea Comenzii Cumpărătorul consimte că toate datele furnizate de acesta, necesare procesului de cumpărare, sunt corecte, complete și adevărate la data plasării Comenzii.

7.3. Prin finalizarea Comenzii, Cumpărătorul consimte că Vânzătorul poate să îl contacteze, prin orice mijloc disponibil / agreat de Vânzător, în orice situație în care este necesară contactarea Cumpărătorului.

7.4. Pentru detalii sau întrebări despre comanda dumneavoastră, vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail: office@megora.ro sau la numărul de telefon: +40791.634.672, de Luni până Vineri, în intervalul orar: 08:00 – 17:00.

7.5. Anularea comenzii: În următoarele cazuri, Vânzătorul poate anula în mod unilateral o Comandă, fără obligația ca vreo parte să pretindă ulterior daune – interese celeilalte părți:

 • datele furnizate de Cumpărător sunt incorecte sau incomplete;
 • tranzacția nu este acceptată de către banca emitentă a cardului Cumpărătorului, în cazul plății on-line
 • tranzacția nu este validată de către procesatorul de carduri agreat de Vânzător, în cazul plății online;
 • în istoricul de comenzi, Cumpărătorul apare ca având mai mult de două livrări consecutive eșuate din motive independente de Vânzător;
 • activitatea Clientului pe SITE poate produce prejudicii de orice natură pentru Vânzător;
 • în cazul unei tranzacții suspecte sau declarată suspectă de către o unitate bancară, instituție sau autoritate;
 • în cazul existenței unor alte motive obiective.

Cumpărătorul poate anula o Comandă, în urmatoarele cazuri:

 • în momentul când este contactat de reprezentantul companiei, dacă din anumite motive nu mai dorește produsele comandate;
 • în scris la adresa de e-mail: office@megora.ro sau telefonic până la primirea e-mailului de livrare comandă, care confirmă recepția coletului/ coletelor de către firma de curierat pentru a-l livra la adresa Cumpărătorului.

7.6. Pentru orice comandă anulată exclusiv din vina Cumpărătorului, acesta va achita contravaloarea serviciilor de curierat.

7.7. Dacă un produs nu este disponibil în stoc, Cumpărătorul va fi informat telefonic de către reprezentantul companiei. În acest caz, Cumpărătorului i se va comunica noul termen de livrare, acesta putând decide să aștepte până la livrarea tuturor produselor comandate sau să anuleze comanda.

7.8. Modalitatea de realizare a comenzii: Puteți căuta în site produsele dorite utilizând butonul Caută sau navigând prin categoriile și subcategoriile care apar pe site.

 • Pentru a plasa o comandă online, va trebui să selectați produsele și cantitatea dorită (utilizand săgețile sus - jos) și să le adaugați în coș apăsând butonul Adaugați în coș”.
 • Pentru a trimite comanda, pasul următor va fi să intrați în Coșul de cumpărături dând click pe iconița din partea de sus dreapta.
 • Aici veti putea vedea lista completă cu toate bunurile/produsele pe care le-ați selectat să le cumpărați.
 • Puteți modifica cantitatea aferentă fiecărui produs dorită (utilizând săgețile sus - jos) sau puteți șterge din produse.
 • Pentru a trece la pasul următor va trebui să apăsați butonul Finalizează și plătește comanda”.

7.9. Finalizarea comenzii: Pentru a înregistra comanda, va trebui să introduceți datele dumneavoastră. Astfel, aveți posibilitatea de a vă loga în cont, de a crea un cont sau de a comanda ca vizitator. În funcție de aceasta, dacă:

 • Ați ales varianta logării:
  • Introduceți adresa de email și parola și să apăsați butonul “Autentificare”.
  • Introduceți adresa de facturare.
  • Introduceți adresa de livrare dacă este diferită față de cea de facturare, apăsând pe butonul „Adresa mea de facturare este diferită față de adresa de livrare”.
  • Apoi veți alege modalitatea de plată, prin card bancar sau prin ordin de plată.
  • Puteți adăuga în scris un mesaj la comanda pe care urmează s-o finalizați, iar după ce veți bifa casuța cu “Am citit și sunt de acord cu Termenii și Condițiile” apăsați butonul “Confirmă comanda”.
  • Dacă alegeți plata cu cardul, imediat după plasarea comenzii veți fi direcționat către o pagină web securizată pentru a introduce datele de pe card și a efectua plata.
  • În acest moment comanda a fost trimisă către noi și veți fi direcționat către pagina unde apare textul “Comanda a fost finalizată cu succes! / Îți mulțumim. Am primit comanda ta.”
 • A-ți ales varianta de comandă ca Vizitator:
  • Trebuie să introduceți urmatoarele date pentru a vă putea emite factura și a face livrarea produselor: nume, prenume, e-mail, telefon, adresa de facturare.
  • Dacă adresa la care doriți să vă livram produsele comandate nu coincide cu cea introdusă mai sus, bifați căsuța “Adresa mea de facturare este diferită față de adresa de livrare”.
  • La pasul următor veți alege modalitatea de livrare și cum doriți să plătiți.
  • Puteți adăuga în scris un comentariu la comanda pe care urmează s-o finalizați, iar după ce veți bifa căsuța cu “Am citit și sunt de acord cu Prelucrarea datelor personale și cu Termenii și Condițiile” apăsați butonul “PLASEAZĂ COMANDA”.
  • Dacă alegeți plata cu cardul, imediat după plasarea comenzii veți fi direcționat către o pagină web securizată pentru a introduce datele de pe card și a efectua plata.
  • În acest moment comanda a fost trimisă către noi și veți fi direcționat către pagina unde apare textul “Comanda a fost finalizată cu succes! Îți mulțumim. Am primit comanda ta.”

7.10. Confirmarea comenzii: După trimiterea comenzii către noi, veți primi un e-mail de confirmare că am primit comanda dumneavoastră. Veți fi contactat de către un reprezentant al companiei pentru confimarea comenzii în maxim 24 ore (în zilele lucrătoare). Comanda este considerată confirmată, în momentul în care veți primi e-mailul de livrare a comenzii.

 

8. PREȚURILE PRODUSELOR, FACTURAREA ȘI PLĂȚILE

8.1. Ne rezervăm dreptul de a modifica prețurile produselor fără o notificare în prelabil. Prețul de achiziție tipărit pe factură va fi același cu cel din momentul confirmării comenzii, reprezentând comanda fermă.

8.2. De asemenea, compania noastră poate afișa pe SITE produse ce beneficiază de prețuri promoționale într-o anumită perioadă de timp și în limita stocului disponibil. Detaliile despre aceste campanii promoționale vor fi făcute publice prin afișarea pe siteul nostru la o secțiune distinctă.

8.3. Prețurile afișate pe SITE, care sunt tăiate de o linie, reprezintă prețul vechi al unui produs care se află într-o campanie promoțională și beneficiază în prezent de un preț promoțional mai mic.

8.4. Cheltuielile aferente transportului, se plătesc separat. Mai multe detalii despre costurile de livrare la secțiunea livrare / retur.

8.5. Fiecare colet livrat poate conține și factura fiscală pentru produsele comandate. Prin trimiterea Comenzii, Cumpărătorul își exprimă acordul să primească facturile în format electronic prin intermediul poștei electronice, la adresa de e-mail menționată în Contul sau prin Whatsapp.

8.6. Facturarea produselor achiziționate se poate face RON, EUR, USD.

8.7. Facturile fiscale se pot emite pe persoană fizică sau juridică. Pentru emiterea facturii pe persoană juridică, vă rugăm să completați toate datele firmei la secțiunea Facturare în momentul plasării comenzii.

8.8. În anumite cazuri, compania noastră poate solicita Cumpărătorului să achite în avans o parte din contravaloarea facturii aferente comenzii.

8.9. Plata produselor comandate se poate face: ramburs, online cu card bancar sau prin ordin de plată. Astfel a se avea în vedere următoarele:

 • Ramburs (în numerar) la livrarea comenzii. Plata se va face către firma de curierat pe bază de chitanță.
 • Online cu orice card Visa sau MasterCard (plata prin procesatorul de plati EuPlatesc), comisionul pentru tranzacție va fi 0 %.
 • Înainte de a finaliza Comanda, Cumpărătorul va trebui să aleagă mijlocul de plată. Dacă alegeți plata cu cardul, imediat după plasarea comenzii veți fi direcționat pe o pagină web securizată pentru a introduce datele de card și a efectua plata. Procesarea datelor de card se va face exclusiv pe serverele furnizorului de plăți, ce oferă o soluție de tranzacționare rapidă, solidă și sigură prin certificate de Securitate SSL. Pentru mai multe detalii despre platforma de plăți, vă rugăm accesați websiteul acesteia și politicile aferente.
 • De asemenea, orice plată cu cardul bancar va fi confirmată în momentul în care se emite factura către Cumpărător, până în acel moment contravaloarea comenzii va fi blocată pe contul Cumpărătorului fără a fi transferată în contul Vânzătorului.
 • Vânzătorul nu își asumă răspunderea pentru alte costuri suplimentare suportate de Cumpărător în urma tranzacțiilor cu cardul bancar (exemplu: comision de conversie valutară in cazul în care moneda de emitere card este diferită de RON, alte comisioane în funcție de politica fiecărei banci, etc), Cumpărătorul fiind singurul responsabil.
 • În cazul în care plata online cu cardul bancar s-a produs din greșeală, tranzacția poate fi anulată doar telefonic, contactând un reprezentant S.C. MEGORA SHOP S.R.L., iar suma va putea fi returnată în termen de maxim 30 zile de la finalizarea procedurii de anulare a comenzii.
 • Atunci când plata se realizează prin transfer bancar – în baza facturii emise de S.C. MEGORA SHOP S.R.L., după efectuarea transferului în contul IBAN RO86BTRLRONCRT0612285001 deschis la BANCA TRANSILVANIA, va trebui să trimiteți dovada plății pe adresa de e-mail office@megora.ro. Livrarea produselor se va face numai după ce avem confirmarea de la banca noastră privind efectuarea plății si după ce veți fi contactat de către un reprezentant S.C. MEGORA SHOP S.R.L.. Produsele comandate trebuie achitate integral, în caz contrar nefiind efectuată livrarea.

8.10. Ofertele și produsele prezentate pe site sunt disponibile în limita stocului. Stocul poate fi verficat telefonic la numărul pus la dispoziție pe site. Pentru produsele care apar pe site cu stoc limitat livrarea acestora se va face în funcție de ordinea în care au fost plasate respectiv confirmate telefonic.

8.11. Ne rezervăm dreptul ca anumite produse, care în mod uzual sunt folosite în mediul industrial, să nu fie livrate către persoane fizice.

8.12. Prețurile produselor prezentate pe site conțin TVA și pot fi modificate fără o comunicare prealabilă. Dacă un produs comandat de client are afișat, dintr-o eroare tehnică, un preț derizoriu, adică atât de disproporționat în raport cu valoarea produsului, încât să nu poata fi vândut, vânzarea este anulabilă conform Art 1665 alin. (2) din Codul Civil.

 

9. LIVRAREA BUNURILOR

9.1. Livrarea coletelor se face prin curier rapid: DPD, FanCourier, DragonStar, Pallex, SameDay.

9.2. Livrarea se va face în termen de 7 zile de la confirmarea telefonică a comenzii și a disponibilității stocului.

9.3. Costurile transportului: Costul transportului va fi comunicat de către consultantul de vânzări în momentul confirmării comenzii sau poate fi consultat în secțiunea livrare/retur. Costul minim al transportului este de 25 lei / comandă.

 

10. GARANȚIA BUNURILOR

10.1. Produsele cumpărate prin intermediul site-ului beneficiază de garanție legala de conformitate, în acord cu prevederile și limitările Legii nr. 449/2003 privind vânzarea produselor și garanțiile asociate acestora și cu cele ale Ordonanței de Guvern nr. 21/1992 privind protecția consumatorului, pentru deficiente neimputabile consumatorului, cu condiția respectării recomandarilor de utilizare și întreținere.

 

10.2. În situația lipsei certificatului de garanție, aceasta se acorda în baza facturii de achiziție. Garanția comercială pentru produse diferă în funcție de tipul de produs și este corelată cu garanția oferită de producător, ea poate fi de 12 sau 24 de luni (sau mai mult în funcție de produs) de la livrare .

10.3. Garanția se acordă pe teritoriul României.

10.4. Serviciile de service post vânzare se acordă conform certificatului de garanție, pentru produsele aflate în garanție.

10.5. Pentru a beneficia de garantia oferita produselor sau a sistemelor fotovoltaice acestea trebuiesc montate numai de catre firmele autorizate. Garanția nu acopera viciile de instalare.

 

11. RETURUL PRODUSELOR

11.1. În cazul în care clienții care au achiziționat unul sau mai multe produse prin intermediul megora.ro, doresc să returneze aceste produse pot face acest lucru în termen de 14 zile calendaristice de la data achiziției.

11.2. Produsul/produsele returnate pot fi trimise prin curier sau depuse la sediul Companiei. Valoarea produselor va fi virată de către Companie în contul specificat de către client.

11.3. În cazul returnării produselor prin curier, costurile aferente transportului sunt suportate de către client.

11.4. Nu pot face obiectul returului: produsele ale căror elemente de identificare au fost deteriorate, consumabilele desigilate sau care au fost consumate parțial, echipamente cărora li s-a dezinstalat sistemul de operare original, licențele software și garanțiile extinse.

11.5. În cazul în care produsul/produsele returnate prezintă urme de deteriorare, Compania își rezervă dreptul de a decide asupra acceptării returului sau de a reține o sumă din valoarea acestora. Suma va fi comunicată în urma evaluarii prejudiciilor aduse.

11.6. Intenția de returnare a produselor poate fi transmisă printr-un mesaj trimis la adresa office@megora.ro direct în e-mail, sau prin completarea unui formular de retur. Compania pune la dispoziția clienților un model formular retur cu mențiunea că utilizarea acestuia nu este obligatorie.

 

 

12. PROCEDURA DE RECLAMAȚII

12.1. În cazul în care există probleme legate de o comandă, care nu au putut fi rezolvate direct cu persoana cu care țineți legătura în cadrul Companiei, vă rugam să formulați o reclamație, în scris, pe care sa o transmiteți la adresa office@megora.ro, cu copie la persoana de legatură.

12.2. În maxim 2 zile lucrătoare reclamația dumneavoastră va fi preluată de către superiorul direct al persoanei de legatură, dumneavoastră fiind înștiințat prin e-mail de acest lucru.

12.3. În mesajul transmis la adresa office@megora.ro vă rugăm să menționați cel puțin următoarele informații:

- numele dumneavoastră

- numele companiei pe care o reprezentați

- numărul facturii fiscale în baza căreia ați achitat produsele comandate

- produsele pe care le-ați comandat

- descrierea motivului reclamației

12.4. Orice reclamație primită, adresată în scris, va primi un număr intern de înregistrare. Numărul de înregistrare va fi transmis prin e-mail, la adresa menționată de dumneavoastră.

Ulterior reclamația este încadrată în categoria de produs sau serviciu la care aceasta face referire. 12.5. Toate informațiile precum și documentele primite de la dumneavoastră vor fi atașate reclamației. Ulterior reclamația parcurge un proces de investigare.

Compania va transmite un răspuns de soluționare a reclamației în 30 de zile calendaristice de la data înregistrării ei.

 

13. OPINIILE UTILIZATORILOR

        Toți Utilizatorii/Cumpărătorii care accesează site-ul își pot spune opinia față de produsele comercializate pe website-ul nostru.

        Informațiile/comentariile transmise de aceștia, pozitive sau negative, se vor referi strict la caracteristicile produselor și vor fi publicate pe site după o aprobare în prealabil de care reprezentanții companiei noastre.

        Astfel, fiecare Utilizator/Cumpărător ce dorește să își spună opinia despre anumite produse, va trebui să respecte urmatoarele:

        să facă referiri doar în limba romana despre caracteristicile produsului, evitând informații despre preț sau anumite oferte promoționale, sau informații despre desfășurarea Comenzii plasate pe SITE;

        să utilizeze un limbaj corespunzător, care să nu ofenseze și să nu folosească termeni care pot jigni sau afecta alți Utilizatori/Cumpărători;

        să nu publice pe site comentarii cu continut ilegal, obscen, amenințător, defăimător, care încalcă drepturile de proprietate intelectuală sau conțin viruși, texte care reprezintă anumite forme de publicitate în masă sau orice altă formă de spam;

        să nu înscrie informații sau detalii despre alte site-uri comerciale ce desfășoară aceeași activitate comercială, sau să menționeze prețuri comparative la produsele de pe site.

        Prin înscrierea unor informații/comentarii pe SITE, Utilizatorii/Cumpărătorii acordă Vânzătorului dreptul neexclusiv, nelimitat, gratuit și retransmisibil de a folosi, reproduce, modifica, adapta, publica, precum și dreptul de a distribui mai departe aceste date în interesul explicit sau implicit de marketing al companiei noastre.

        Pe lângă opinia despre un produs, Utilizatorul/Cumpărătorul va putea face o evaluare, adăugând și un Rating relevant pentru acel produs. Aceste Rating-uri individuale vor influența Ratingul general al produsului exprimat prin cele 5 stelute care apar în partea de jos după descrierea produsului. Astfel un Rating mare va duce la o creștere a Rating-ului general, iar un Rating mic duce la o scădere a Rating-ului general.

 

14. CONFIDENȚIALITATE

14.1. MEGORA SHOP S.R.L. este operator de date cu caracter personal și va păstra confidențialitatea datelor pe care le furnizați: nume, prenume, email, număr de telefon, adresă de livrare, firmă, după caz. Totodată, Vânzătorul va asigura securitatea datelor oferite și va lua măsuri tehnice și organizatorice pentru o gestionare eficientă a acestora, strict în scopurile declarate în prezentul contract.

14.2. Datele sunt prelucrate în următoarele scopuri:

-  Înregistrarea și confirmarea comenzii;

-  Emiterea facturii și verificarea efectuării plății;

- Cazurile de livrare către curier (în vederea expedierii comenzii), vor fi transmise datele necesare către firma de curierat;

14.3. Pentru a cunoaște mai mult detaliile legate de prelucrarea datelor cu caracter personal, dar și drepturile pe care le aveți, vă rugăm să consultați Politicia de Confidențialitate și Politica de Cookies.  

 

15. RĂSPUNDERE

15.1. Prin crearea și utilizarea Contului, Utilizatorul/ Cumpărătorul își asumă răspunderea pentru respectarea prevederilor prezente, pentru menținerea confidențialității datelor de Cont (user și parola) și pentru gestionarea accesarii Contului, și, în măsura permisă de legislația în vigoare, este responsabil de activitatea derulată prin intermediul Contului său.

15.2. Prin crearea Contului și/sau utilizarea Conținutului și/sau plasarea Comenzilor, Utilizatorul/ Cumpărătorul acceptă în mod expres și fără echivoc Termenii și Condițiile Site-ului în ultima versiune actualizată care este comunicată în cadrul Site-ului, existentă la data creării Contului și/sau utilizării conținutului și/sau la data plasării Comenzii.

15.3. Vânzătorul își rezervă dreptul de a actualiza și modifica periodic Termenele și Condițiile Site-ului pentru a reflecta orice modificări ale modului si condițiilor de funcționare a Site-ului sau orice modificări ale cerințelor legale. Documentul este opozabil Utilizatorilor/ Cumpărătorilor de la momentul afișării în Site.  În cazul oricărei astfel de modificări, vom afișa pe Site versiunea modificată a Documentului, motiv pentru care vă rugăm să verificați periodic conținutul acestui Document.

15.4. Cumpărătorii își asumă întreaga responsabilitate în cazul divulgării datelor personale către terți, compania noastră nu poate fi facută responsabilă, în situația în care un Cumpărător este prejudiciat sub orice formă de către un terț care ar pretinde că este reprezentant al Vânzătorului sau că reprezintă interesele acestuia.

15.5. Vor fi considerate tentativa de frauda sau frauda urmatoarele actiuni asupra website-ului, continutului acestuia sau asupra MEGORA SHOP S.R.L.:

 • accesarea datelor de orice tip ale unui Utilizator/Cumpărător prin folosirea unui cont sau prin orice altă metodă;
 • alterarea sau modificarea conținutului SITE-ului sau orice corespondentă expediata prin orice mijloc de comunicare de către MEGORA SHOP S.R.L. către Utilizator/Cumpărător;
 • afectarea performanțelor serverului pe care rulează SITE-ul www.megora.ro accesarea sau divulgarea oricărui terț care nu are autoritatea legală necesară, orice conținut expediat de către MEGORA SHOP S.R.L. către Utilizator/Cumpărător, atunci când acesta nu este destinatarul legitim al conținutului;
 • În oricare din situațiile de mai sus, MEGORA SHOP S.R.L. își rezervă dreptul de a se adresa autorităților competente. Fraudele și tentativele de fraudă sunt pedepsite conform legislației penale în vigoare, iar părțile prejudiciate pot cere în instanță repararea prejudiciilor morale sau pecuniare, după caz.
 • De asemenea, în cazul tranzacțiilor suspecte sau declarate suspecte, la solicitarea oricărei autorități publice, instituții autorizate, unități bancare partenere, Vânzătorul are obligația, iar Cumpărătorul își dă acordul, privind comunicarea datelor cu caracter personal.

 

16. LITIGII

16.1. Prezentul contract este supus legii române. Eventualele litigii apărute între Vânzător și Utilizatori / Cumpărători se vor rezolva pe cale amiabilă sau, în cazul în care aceasta nu va fi posibilă, litigiile vor fi soluționate de instanțele judecătorești prevăzute de legislația civilă.

 

17. CONTACT

16.1. Pentru orice detalii sau întrebari despre MEGORA SHOP S.R.L., produse sau comenzi vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail: office@megora.ro sau la numărul de telefon: +40791. 634.672, de luni până vineri, în intervalul orar: 8.00 - 17.00.