Termeni și Condiții

DEFINIȚII

Site – www.megora.ro (megora Marketplace)

Produse și Servicii - orice bun sau serviciu, menționate în Comandă, care urmează a fi furnizate de către Vânzător, Cumpărătorului.

Comandă – documentul electronic, generat prin intermediul site-ului sau ca urmare a unui apel telefonic, ca mod de comunicare între Vânzător și Cumpărător prin care Vânzătorul este de acord să livreze Produse și Servicii iar Cumpărătorul este de acord să primească aceste Produse și Servicii și să achite contravaloarea acestora.

Vânzător - societatea comerciala SC megora Shop SRL, cu sediul în Bd-ul Cetății Nr.21, Târgu Mureș, Mureș, nr. de înregistrare la Registrul Comertului: J26/1093/2021, CUI: 44535871.

Compania - SC megora Shop SRL.

Cumpărător – persoană fizică/juridică ce plasează o Comandă. Cumpărătorul garantează că a împlinit vârsta de 18 ani în momentul plasării unei comenzi.

Utilizator – persoană fizică/juridică ce accesează site-ul.


INFORMAȚII GENERALE

Site-ul pune la dispoziția utilizatorilor informații despre produsele, serviciile și soluțiile software oferite de Companie. Orice persoană care accesează acest site va trebui să citească informațiile conținute în Termenii de utilizare prezentați în continuare și va trebui să-i accepte fără alte limitări sau rezerve.

Compania își rezervă dreptul de a modifica unilateral conținutul, forma de prezentare și/sau structura site-ului precum și de a revizui și/sau retrage acești Termeni de utilizare, fără vreo notificare prealabilă.

Compania declară că deține dreptul de autor asupra textelor din prezentul magazin online și are de asemenea drept de folosintă asupra imaginilor utilizate în descrierea produselor și serviciilor oferite.

Eventuala încălcare a dreptului de autor, sesizată în prezentul magazin online, poate fi raportată la adresa de e-mail office@megora.ro de unde va fi preluată de Companie în vederea soluționării ei.

Termenii de utilizare revizuiți intră în vigoare în momentul postării lor pe site, fiind considerați a fi acceptați de utilizator dacă acesta continuă să folosească site-ul.


INFORMAȚII CU CARACTER PERSONAL

Informațiile furnizate de utilizatori către Companie prin intermediul site-ului sunt folosite în scopul pentru care au fost introduse - efectuarea comenzilor on-line sau furnizarea de informații referitoare la produsele și serviciile oferite de Companie.

În conformitate cu legile în vigoare, Compania nu transmite unor terți datele furnizate prin intermediul site-ului, nu încurajează spam-ul și nu face publice datele furnizate fără acordul utilizatorului.

Prin accesarea serviciilor de comenzi on-line sau de creare a unui cont pe site, utilizatorii sunt de acord în mod expres cu procesarea de către Companie a datelor cu caracter personal furnizate având dreptul de a insera numele, prenumele, adresa, e-mailul, compania pentru care lucrează utilizatorul, telefonul și alte informații furnizate de acesta într-o bază de date computerizată în scopul:

- utilizării acestor date de către Companie în vederea promovării portofoliului de produse și servicii prezentate pe site, incluzând procesarea comenzilor sau cererilor utilizatorilor, facturarea și recuperarea debitelor;
- solutionării cererilor și a reclamațiilor, prevenirii sau detectarii infracțiunilor sau fraudelor.

În cazul în care utilizatorul nu dorește procesarea de către Companie a datelor sale personale așa cum a fost descris mai sus, acest lucru trebuie menționat într-o cerere scrisa, datată și semnată, transmisă către SC megora Shop SRL la sediul din Bd-ul Cetății 21, Târgu Mureș, Mureș, nr. de înregistrare la Registrul Comertului: J26/1093/2021, CUI: 44535871.


DISPONIBILITATEA PRODUSELOR / PREȚUL

Ofertele și produsele prezentate pe site sunt disponibile în limita stocului. Stocul poate fi verficat telefonic la numărul pus la dispoziție pe site. Pentru produsele care apar pe site cu stoc limitat livrarea acestora se va face în funcție de ordinea în care au fost plasate respectiv confirmate telefonic.

Ne rezervăm dreptul ca anumite produse, care în mod uzual sunt folosite în mediul industrial, să nu fie livrate către persoane fizice. 

Prețurile produselor prezentate pe site conțin TVA și pot fi modificate fără o comunicare prealabilă. Dacă un produs comandat de client are afișat, dintr-o eroare tehnică, un preț derizoriu, adică atât de disproporționat în raport cu valoarea produsului, încât să nu poata fi vândut, vânzarea este anulabilă conform Art 1665 alin. (2) din Codul Civil.

PLASAREA COMENZILOR ȘI LIVRAREA PRODUSELOR

Plasarea comenzilor se poate face direct prin intermediul site-ului sau telefonic la numărul menționat pe site. Pentru comenzi peste o anumită valoare, la adrese din România transportul poate fi oferit gratuit. Această valoare va fi menționată pe site, sub coșul de cumpărături și în sumarul comenzii - înainte de plasarea acesteia.

Pentru plasarea unei comenzi valide utilizatorul trebuie să furnizeze un minim de informații fără de care comanda nu poate fi considerată validă. Aceste informații sunt cuprinse în formularul de comandă.

Compania își rezervă dreptul de a oferi periodic cadouri clienților care plasează comenzi de peste o anumită valoare, pe site-ul megora.ro. Valoarea minimă a comenzii și cadoul oferit sunt anunțate printr-un banner pe prima pagină a site-ului. Atât valoarea minimă a comenzii cât și cadoul oferit pot fi schimbate în orice moment de către Companie.


MODALITĂȚI DE PLATĂ

Plata produselor se poate realiza astfel:

- cu cardul, direct pe site. Plățile cu cardul sunt procesate prin intermediul companiei EuroPayment Services SRL. Detalii despre compania EuroPayment Services SRL se regăsesc aici: https://www.euplatesc.ro/

- prin transfer bancar în contul menționat în mesajul de confirmare primire comandă


GARANȚIA PRODUSELOR

Produsele cumpărate prin intermediul site-ului beneficiază de garanție legala de conformitate, în acord cu prevederile și limitările Legii nr. 449/2003 privind vânzarea produselor și garanțiile asociate acestora și cu cele ale Ordonanței de Guvern nr. 21/1992 privind protecția consumatorului, pentru deficiente neimputabile consumatorului, cu condiția respectării recomandarilor de utilizare și întreținere.

În situația lipsei certificatului de garanție, aceasta se acorda în baza facturii de achiziție. Garanția comercială pentru produse diferă în funcție de tipul de produs și este corelată cu garanția oferită de producător, ea poate fi de 12 sau 24 de luni (sau mai mult în funcție de produs) de la livrare .

Garanția se acordă pe teritoriul României.

Serviciile de service post vânzare se acordă conform certificatului de garanție, pentru produsele aflate în garanție.

Pentru a beneficia de garantia oferita produselor sau a sistemelor fotovoltaice acestea trebuiesc montate numai de catre firmele autorizate. Garantia nu acopera viciile de instalare.


POLITICA DE RETUR

În cazul în care clienții care au achiziționat unul sau mai multe produse prin intermediul megora.ro, doresc să returneze aceste produse pot face acest lucru în termen de 14 zile calendaristice de la data achiziției.

Produsul/produsele returnate pot fi trimise prin curier sau depuse la sediul Companiei. Valoarea produselor va fi virată de către Companie în contul specificat de către client.

În cazul returnării produselor prin curier, costurile aferente transportului sunt suportate de către client. 

Nu pot face obiectul returului: produsele ale căror elemente de identificare au fost deteriorate, consumabilele desigilate sau care au fost consumate parțial, echipamente cărora li s-a dezinstalat sistemul de operare original, licențele software și garanțiile extinse.

În cazul în care produsul/produsele returnate prezintă urme de deteriorare, Compania își rezervă dreptul de a decide asupra acceptării returului sau de a reține o sumă din valoarea acestora. Suma va fi comunicată în urma evaluarii prejudiciilor aduse.

Intenția de returnare a produselor poate fi transmisă printr-un mesaj trimis la adresa office@megora.ro direct în e-mail, sau prin completarea unui formular de retur. Compania pune la dispoziția clienților un model formular retur cu mențiunea că utilizarea acestuia nu este obligatorie.

PROCEDURA DE RECLAMAȚII

În cazul în care există probleme legate de o comandă, care nu au putut fi rezolvate direct cu persoana cu care țineți legătura în cadrul Companiei, vă rugam să formulați o reclamație, în scris, pe care sa o transmiteți la adresa office@megora.ro, cu copie la persoana de legatură.

În maxim 2 zile lucrătoare reclamația dumneavoastră va fi preluată de către superiorul direct al persoanei de legatură, dumneavoastră fiind înștiințat prin e-mail de acest lucru.

În mesajul transmis la adresa office@megora.ro vă rugăm să menționați cel puțin următoarele informații:

- numele dumneavoastră

- numele companiei pe care o reprezentați

- numărul facturii fiscale în baza căreia ați achitat produsele comandate

- produsele pe care le-ați comandat

- descrierea motivului reclamației

Orice reclamație primită, adresată în scris, va primi un număr intern de înregistrare. Numărul de înregistrare va fi transmis prin e-mail, la adresa menționată de dumneavoastră.

Ulterior reclamația este încadrată în categoria de produs sau serviciu la care aceasta face referire. Toate informațiile precum și documentele primite de la dumneavoastră vor fi atașate reclamației. Ulterior reclamația parcurge un proces de investigare.

Compania va transmite un răspuns de soluționare a reclamației în 30 de zile calendaristice de la data înregistrării ei.

LIMITĂRI

Informațiile de pe site sunt furnizate de către Companie ca atare și în măsura în care sunt puse la dispoziție de către furnizori. Compania nu face declarații și nu ofera garanții de niciun fel cu privire la conținutul și / sau funcționarea site-ului său și nu va putea fi ținută răspunzătoare pentru niciun fel de daune suferite de utilizatori provenind din disfuncționalități ale site-ului.

Compania nu își asuma nici o responsabilitate în cazul în care site-ul nu poate fi accesat de către utilizatori din orice motive tehnice sau comerciale, pe o perioada nedeterminată. Compania își rezervă dreptul de a suspenda sau desființa site-ul fără o notificare prealabilă adresată utilizatorilor. În deplina masură permisă de lege, Compania este exonerată de toate garanțiile, exprese sau implicite, incluzand (dar nelimitându-se la) garanțiile comerciale sau garanțiile ce se pot aplica în anumite circumstanțe pentru un anumit scop. Compania nu garantează ca site-ul, serverele sale, sau e-mailurile trimise de către aceasta nu conțin viruși sau alte componente dăunătoare.

Acest site va fi accesat de bună voie, iar utilizatorii își vor asuma în mod irevocabil și necondiționat responsabilitatea pentru accesarea acestuia. Compania și furnizorii săi nu își asumă răspunderea pentru nici o pierdere de date sau informații rezultate din întârzieri, comenzi neonorate sau care nu ajung la destinatar, cauzate de evenimente care nu sunt sub controlul Companiei, al furnizorilor săi sau sunt cauzate de erori sau omisiuni din partea utilizatorilor.

Fotografiile produselor prezentate pe site au un caracter informativ. Unele fotografii pot conţine accesorii care nu sunt incluse în mod standard în pachetul produsului. Unele specificații sau prețul pot fi modificate de producator fără preaviz sau pot conține erori de operare.

Utilizatorul se obligă să nu încerce să acceseze neautorizat conturi sau rețele aparținând Companiei, să nu încerce să influențeze buna funcționare a site-ului, a conturilor sau a rețelelor Companiei. De asemenea, Utilizatorul se obligă să nu utilizeze niciun mijloc automatizat de accesare a conturilor, sistemelor sau a rețelelor Companiei fără acordul prealabil al Companiei.

Compania poate oricand să limiteze unui utilizator furnizarea de conținut sau să oprească accesul la site în cazurile în care utilizatorul este identificat ca fiind un utilizator care încalcă frecvent reglementările referitoare la copyright.

LEGEA APLICABILĂ

Orice litigiu apărut între utilizatori și Companie cu privire la utilizarea site-ului va fi rezolvat prin cale amiabilă. În cazul în care nu s-a reușit stingerea conflictului pe cale amiabilă, competența revine instanțelor de judecată competente din România.

Site-ul poate fi accesat de oriunde în Romania și din străinătate. Compania nu oferă nici o asigurare cu privire la conformitatea conținutului site-ului cu prevederile legilor (inclusiv celor de proprietate intelectuală) altor țări în afara României. Dacă utilizatorii accesează acest site din afara României, o fac pe riscul lor și sunt singurii responsabili de respectarea legilor teritoriului în care se află.

În cazul în care nu sunteți de acord cu acești termeni și condiții, vă rugăm să nu folosiți site-ul megora.ro